torsdag 29 mars 2012

Ordningsregler

Ja de är till för att följa, och alkohol och skoter går ju inte ihop. Inte ens om man bara är åskådare. I vissa mängder kanske, men den här killen hade nog både en och tre för många innanför västen.

Kolla vad min förra "pryo"elev kan, bra bilder och en trevlig snubbe. Tryck HÄR och se på hans bilder.

onsdag 28 mars 2012

På tal om GoPro


Ja vem vet hur det hade gått om jag hade haft den här godsaken. Troligtvis hade jag störtat den i vattenhavet på innerplanen vid skotercrossbanan. Men min vän Per Nilsson styrde farkosten med säker hand. Återkommer med det färdiga resultatet så fort jag hittar filmen.

söndag 25 mars 2012

Clash of Nations

Clash of Nations i Falun och supervårväder. Tusentals åskådare och världsklass i startfälten. Kanon med andra ord.

En bra sak med Clash: jag monterade min GoProkamera på Cory Davis släde.
Den sista bilden på min kamera.

En dålig sak med Clash: GoProkameran är numer ett minne blott då den lossnade från skotern och ligger någonstans i de tusentals kubikmeter slasksnö på Lugnet. Så kan det gå, man måste våga chansa som fotograf. Den här gången sket det sig om vi säger så.



Här kan du se lite av det jag såg i sökaren under helgen.


Daniel Bodin bröt nacken för ett tag sedan. Men han kan inte hålla sig från släden för det. Han är en av de som gör det möjligt att få alla stjärnor till Falun.

Heath Frisby lovade oss att han definitivt INTE skulle göra sin världsberömda frontflip. Jag förstår honom.


För att på nått sätt visa hur stort allt är byggt. Väggarna på hoppet och landningen är vertikala.

Cory Davis körde både freestyle och racing under helgen. Här med sin grymma whip.  Jag monterade min kamera på hans raceskoter och det gick ju som jag skrev tidigare.

Backflip av Joe Parson i det enorma 30+ hoppet. Över tretti meter mellan toppen på rampen och landningen asså.


Caleb Moore i en kullerbytta bakom Joen Parsons.

Snowcrosskillarna kan hoppa stort de med.


onsdag 21 mars 2012

Tillbaka i Falun

Jag har glömt att nämna det. Jag flög ner till Malmö och Årets bild. Kul kul, lite nya pristagare, lite nya varianter. Kul med förändring. Man blir så sjukt taggad efter en helg med Årets bild och alla kollegor man träffar. Grattis till alla prisade! Nästa år ska jag vara med där uppe på scenen igen.

I övrigt så är jag tillbaka i Falun efter Malmöresan och en snabb sväng förbi Johanneshov som du ser i inlägget lite längre ner. Innebandy på arbetslistan och här har kvartsfinalerna dragit igång. Falun mötte Helsingborg och här är lite av det jag fick med mig till redaktionen.
Ciya Hajo med bollen i hörnet.

Alexander Rudd åker i golvet.

Jonas Adriansson kämpade efter sargen, lite för länge och långt. Vilket innebar att jag fick en liten takling och far baklänges ner på golvet. Men fingret lämnade inte avtryckaren. Här ligger jag nästan raklång på golvet och motorn i kameran arbetade för fullt.

Helsingborgspelare med armen lite i kläm.

Johanneshov

Jag plåtade Djurgården-Leksand på Hovet i måndags. Här har du några rutor från matchen.
3-1 och publiken jublar, spelarna jublar. Och jag jublar innombords.

S.F.G.D.

Hovet från läktarplats.

Klara besked. Det visade sig fungera.


Närkamp vid sargen



Ledsna ensamma leksingar.

onsdag 14 mars 2012

Royal Palace sprint


Jag sitter i pressrummet som, om man tittar i taket ser ut att tillhöra hovet. Jag skickar bilder till tidningen från skidsprinten i Sthlm och väntar på att kollega Staffas ska bli klar. Så jag slänger in några snabba från dagen.



Full fart nerför backen vid slottet

Samma backe en bit längre ner.

Ida Ingemansdotter river iväg och högvakten ser mest fundersam ut.


Cologna passerar högvakten

Hellner kastar sig utför kanten

Hans majestät vid sitt Royal Palace

måndag 12 mars 2012

Vargen

Är det något som upprör här i Dalarna så är det vargen. Varje gång vi skriver nått om varg har vi massor med kommentarer på webben, och ett stort gäng som tycker till på telefon och mail. Många är väldigt arga, många är dessutom skitförbannade. Det blir aldrig bra, de som hatar vargen vill döda alla vargar som finns. De som gillar vargen vill såklart ha de kvar i skogen. Jag har försåelse för båda sidor. Men jag avskyr dessa människor som bara ser svart eller vitt. Hur trångsynt får man vara liksom? Förra veckan besökte jag och reporter Louise en by som ligger mitt i ett vargrevir. De gillar vargen och har inga som helst problem med dem. Den vinkeln har vi inte lyft fram förut, men i lördags körde vi det i tidningen. HÄR kan du läsa reportaget. I skrivande stund har vi 235 kommentarer om artikeln på webben.
Jag vaknar på lördag morgon av att det plingar i mobilen, jag fick ett mail av en farbror som var arg.
Så här skrev han.

Hej,


Äntligen! En hel by som vill ha varg. Jag utgår från att alla i byn också är tillfrågade. Grattis! ni har hittat lösningen på problemet som upprör så många.

Ni kan inte ana hur många som satte morgonkaffet i strupen på lördagsmorgonen med erat ”objektiva och belysande” reportage.

Jag säjer bara, stackars människor som ni använder som slagträn i denna infekterade fråga och dessutom i detta varglän med så många drabbade.

Har ni inte fattat någonting eller följt med i alla händelser den sista tiden?

Nu är frågan som säkert många undrar över och vill ha ett svar på.

Har Länsstyrelsen varit med i tillkomsten av detta reportage för att lura folk och få acceptans för dagens rovdjurspolitik??

Vad är anledningen till att man inte ser detta 2,5 sidors reportage på eran webbsida?

Jag tror inte ni vet vilken lavin ni har satt i rörelse med erat reportage, eller var detta möjligtvis avsikten?

Lite så kan det låta här i vårat län. Men detta är dock ett snällt mail. Vi har fått värre.

Förstasidan i FK lördag.

Uppslag i lördags.

onsdag 7 mars 2012

Månadens bild

Lite sent, men för att alla skulle kunna vara med. Den här gången testade vi att bjuda in hela redaktionen. Kul kul, och näst intill alla kom och röstade. Månadens vinnare är Claes Söderberg med en bild på Falu BS nye klubbchef Lars Ingman. Själv hade jag den stora äran att ha tre bilder nominerade. Vi har alla var sina två bilder plus en extra bonusbild som sticker ut. Men Claes drog det längsta strået med 6 röster mot mina 5. och Stinas 4 röster. Att det bara är 15 röster totalt i finalen beror på att många la sin först röst och återgick till arbete. Men det var ett test att bjuda in hela redaktionen och vi får se hur det blir nästa gång. Två biobiljetter till vinnaren och kaffe med bulle till alla som röstade. Kul.

Jag får trösta mig själv med att jag fyller år och har en underbara kvinna som sambo. I morse blev jag väkt med frukost på sängen. Nybakat bröd och kaffe. Dagens tidning och snus med en skål fil med ett hjärta av sylt. Till det kom fyra fina paket, inslagna i tidningspapper. Tack älskling! Tack!

tisdag 6 mars 2012

Eskimåsväng

Varje lördag invaderas Faluns simhall av kanoter. Lär reportaget HÄR. Kul jobb och den här gången tänkte jag försöka ta lite undervattenbilder med GoProkameran. På med vattentäta locket och enbensstativet. Av cirka 200 bilder fick jag fram ..... NOLL bilder som gick att använda. Så blir det ofta med remotkameror eller liknande försök. Men funkar det blir det ofta skitbra. Men oftas skitdåligt. Det här ska jag fotografera igen. Jag har en massa bilder i skallen som inte lyckades den här gången.


Innan träningen så fick deltagarna hämta sina kanoter utomhus.

Eskimåsväng. Om man välter med kanoten måste man kunna komma på rätt köl igen. Med eller utan paddel. Svårt och ibland farligt. Men de flest fixade det utan problem.

I tidningen dagen efter.

Korså bruk

Här är paret som slog till. De köpte en hel by. De köpte hela Korså och här andas de ut. Thomas, som till vardags är TV-reporter på Sveriges television i Stockholm. Här finner han lugnet tillsammans med sin familj. Läs reportaget HÄR.
 Thomas och Anna-Lena Lundström

Rafaela sköter cafét.



Korså bruk. Hela byn är deras, typ.

Likboden. Här förvarades de lik som inte kunde transporteras till stan under vintern. På övervåningen var det dansgolv. Men där fick ingen dansa så länge det fanns lik i källaren.

Så här såg det ut i tidningen.

torsdag 1 mars 2012

Stämmer nästan, lite, ibland.

Lineup

Vart är glöden? Vart är intresset? Vart är glädjen?
Ja inte fanns nått av de tre sakerna på plan när Faluns damer mötte Djurgården igår. Som tränare skulle jag bli vansinnig. Som suporter skulle jag bli vansinnig. Nu är slutspelsplatsen förvisso klar. Men så här ska det inte se ut när det sitter betalande publik på läktaren. Pungt slut.
Jag vet inte varför jag bryr mig, men det här är nog det sämsta jag har sett som lineup inför spel. Jag la märke till det direkt när spelarna kom in, så jag passade på att ta lite bilder under presentationen av första femman. Och när man tittar på bilderna så ser man ganska tydligt vad jag menar. Och nu har jag inte valt bilder som passar bäst till den här texten, så här ser alla bilder ut.
Matchen då? jo det tog 14 sekunder sen rasslade det i nätet bakom Faluns målis Emma. Överraskande? NOPE!
Sara är utsedd till Sveriges bästa spelare. Nog kan man vänta mer glädje där?

Johanna ser lika taggad ut.

Petra ser ut att vilja åka hem.

Ingela, syster till Petra på bilden ovan. Skitkul att spela???

Målvakt Emma. Nu jävlar ska vi vinna???

Tone är väl den med mest vinnarblick. Eller blir hon bara bländad av strålkastaren?