måndag 22 augusti 2011

Rätt lur till plugget

Jag snodde en idé som en mycket känd dagstidning körde en dag innan. Nämligen, vilken telefon ska dit barn ha när skolan startar. Klassfråga kanske? Jag vet inte. Eller såklart jag vet, Tänk vilken ångest det måste vara att komma till plugget första dagen och inte ha en ny lur. Eller rent av en ful sådan. Skämmigt värre. Eller? Hur som helst så tog jag upp det på morgonmötet och fick efter en viss betänketid rätt. Eller rätt vet jag inte, men tillslut så höll nog alla runt bordet med om att det var en bra grej att köra i tidningen. Göra tidning, det var ett tag sedan man tänkte i de banorna. Men så skul att göra. Det är ju det jag är anställd för. Inte bara knäppa kort till reportrarna. Det vet jag att vi är dåliga på vi fotografer. Jag försöker att vända det skeppet varje dag. Så mycket jag orkar. Att bara få frågan när vi går laget runt på morgonen.
- Lars, har du nått till i morgon? Ibland har man det, ibland inte. Men kämpar man tillräkligt så kommer frågan varje möte. Annars vet jag att chefer lätt hoppar över oss och bara frågar reprtrarna hur de har det med jobb. Så lite pepptalk till mig själv och alla andra där ute. Visa att vi ochså har journalistiken i oss, Inte bara vara fotoassistenter till reportrar. Ok? Nu påstår jag inte att det här reportaget är en kioskvältare, men för att påpeka problet tar jag upp detta. 
Annie Söderlund ska få en ny telefon. Eller rättare sagt, hon ska köpa en ny. För sin månadspeng. Mamma Eva är med och lyssnar och i viss mån även tycker till om vilken telefon dottern behöver.

Annies storasyster har en telefon som hon är nöjd med men passar på att kika lite på vad som finns. Som du ser så vill hon vara smartast.


Annie sneglar lite på de dyrare och "smartare" telefonerna. Men hon har ett kontantkort och mamma vill att det ska vara så. Kanske smartast så.

 
Annie och mamma Eva har köpt en ny telefon och Annie är glad och nöjd.

4 kommentarer:

Erik sa...

Mycket bra skrivet Lars och tänkt!
/Erik

Anonym sa...

bra tänkt

Lars Dafgård sa...

Tack Erik och Anonym. Jag jobbar som sagt varje dag för detta. Och jag tror att vi alla måste skärpa till oss.

Tack.

Patrik sa...

True that buddie!