måndag 12 juli 2010

Getaway Rock Festival

Nu har jag äntligen semester. Det firade jag med att jobba. Men ett mycket angenämt jobb. Jag passade på att besöka Getaway Rock Festival i Gävle. Rock hela helgen. Mumma. Arrangören hade lyckats sätta ihop en mycket bra festival, och för att vara premiären så var den jävligt bra. Tyvärr så missade jag torsdagens spelningar med bland annat Megadeath. Men resten av helgen gav tillbaka så det duger. Jag hämtade ut min ackreditering och tog en öl för att sedan glida runt och bara mysa. På lördagen så anslöt Patrik som dagen till ära skulle fotografera The Crown från scenen. Helgens stora dragplåster var Slash. Ni vet, han som har spelat i ett band som hette nått med vapen och rosor. Nu har jag aldrig sett det bandet live. Men de som har det säger att det är mycket bättre utan divan Axl i spetsen. När Slash lite senare under kvällen presenterade låten Sweet child o´ mine så brakade hela industriområdet loss. Sjukt bra.
Som ett litet partytrick så passade Slash på att spotta ur sin snus rakt i kameran och över mig. Tack för kaffet tänkte jag och plåtade vidare. Men är man en rockstar så kommer man undan med sånna trevliga tilltag. Låter det vara osagt, men det luktade Göteborgs Rapé.
Slash tog sig tid med en liten presskonferens innan spelningen.
Är man stor måste man vara snäll heter det. Och är man kort måste man få hårdrockhjälp.

Jag är ledsen att behöva säga det. Men Lemmy har nog fan gjort sitt. Det var nog en av de sämsta spelningar denna helg tycker jag. Läste nånstans att Motörhead gick rakt in i märgen så bra som de spelade. Jag tror inte att vi var på samma festival. Så tråkigt att jag till och med gick därifrån. Sorry.
Men jag hoppas att dessa herrar var nöjda. Men fler av de jag pratade med under helgen sa samma sak om Lemmy.
Äntligen passade det med två fingrar i vädret. När jag ser folk som sticker näven i luften och sträcker ut pekfingret och lillfingret till musik som Robyn så blir det lite fel liksom. Jag älskar Robyn, men det passar bara inte in. Men till band som The Haunted och Cannibal Corpse så funkar det verkligen.
En av scenerna var placerad inne i Glasklockorna. Snyggt och passande miljö för den här genren. Men det blev lite trångt och varmt ibland. Som när Vader spelade. Ett band som verkligen skulle ha passat på den större scenen. Halva kön kom aldrig in. Inte ok.
Den här tjejen njöt
Av det här. Meshuggahs sångare Jens Kidman. Ett jävla drag när de spelar. Min vän Patrik har en teori, om man köper en vinyl med repor i så kommer man i takt med deras trummis. Jag håller med, hur fan gör han?

Nu ska jag njuta semester. Det hoppas jag att även du gör. Ten-four. Over and out.

//Lars.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas du har hört detta förut:
Du tar hel dj(fult ord)la oootoligt cooola och bra bilder. Grymma! Jag ryser trots att det är 30 grader både inne och ute.
Jag var bara tvungen att kommentera. :)

Lev gott i värmen

Lensbabie B-)

Lars Dafgård sa...

Tjena Lensbabie. Bara för att jag är herre över denna blog så svarar jag med. Tack så in i helvete mycket!!!!
Vilka ord, blir röd om kinderna. Tack. Njut sommarvärme nu, snart är det vinter igen, hehe.

Lev gott. /Lars.

Anonym sa...

Meshuggah äger!