onsdag 13 november 2013

Hårdhänta vuxna barn

Ishockey är så mycket mer än det du ser från läktaren eller framför tvn. Jag som fotograf får höra och se mycket konstigt nere vid rinken. Matchen igår bjöd inte på så mycket trashtalk som sig bör. Men förra gången fick Leksands Mikael Johansson höra, från mycket nära håll hur jävla fet han är. Frölundas spelare som stod i båset lutade sig ut över sargen och skrek dessa ord, näst intill i örat på honom. Under pågående spel.
Vuxna män som beter sig, haha.
Jag kan nästan inte ens nämna de ord man hör annars. Men jag kan säga så mycket som att det nämns mycket om systrar och mammor. Ibland även pappor.
Igår gick Tobias Forsberg på en klocka så han fick sova ett tag på isen. När sedan Färjestads Tollefsen fick sitt straff för den utdelade smällen fick han ett smärre frispel. Helt oskylldig enligt honom.
Jag fotograferade en annan medvetslös spelare för något år sedan, då åkte den tacklande spelaren och highfivade sina lagkompisar efter sitt mästerverk.
Man hör ofta från spelarbåset hur jävla bra tacklingen va som polaren nyss utdelade. Speciellt om den resulterade i någon form av skada.
Men när det handlar om en spelare i sitt eget lag som åker på en smäll, ja då blir det ett jävla liv. Då handlar inte kommentarer om mammor eller systrar. Då är det mer regelrätta mordhot som vrålas.
Återigen, vuxna män. Män med barn och familj. Män som kanske rent av ska föreställa förebilder för unga.
Men det är väl tur att du som "vanlig" åskådare inte får se eller höra allt.
Men nu fick du veta lite hur det kan gå till.
Sen har vi fotbollen. Men det tar vi en annan gång.Vart vart vart...
En medvetslös Forsberg


En vansinnig Tollefsen som precis har slagit av sin andra klubba i rent raseri. Att han går med skridskor utan skydd på asfalt verkar inte spela någon roll.

Johan Ryno har gjort mål och firar.

Pelle Prestberg byter gricker. Lite gulligt på nått vis.

4 kommentarer:

Skuggan sa...

Haha, vilka jävla smala spiror prästberg hade!

Skuggan sa...

Haha, vilka jävla smala spiror prästberg hade!

FotoMix-bloggen sa...

Såna bedrövliga kommentarer borde rendera i utvisning. då skulle dom nog knipa käft, eller formulera om sig.

Anonym sa...

Tur att det inte var en klockren Söderbackare på forsberg. Gräsbergarn..