torsdag 20 maj 2010

Liten nytändning.

I tisdags hoppade jag på tåget i Falun och rullade ner till människobyn. Nikon hade hyrt in Backyard Babies för en VIP-spelning för Nikonanvändare. (Jag hörde att Canon hade fixat Thorleifs)
Anyway. Jag slöt upp med min vän och vapendragare Patrik Skoglöv. Efter att vi hade checkat in på vårat hostel så begav vi oss ut på gatorna. Där och då så kom glädjen tillbaka. Det var kul att fotografera. Vad som helst. Streetphoto typ. Vi susade runt lite på söder och plåtade lite, käkade lite och tog en öl. Skönt för själen.
En tjej på sin cykel. Inte mer än så.
Herr gåman och här går man.
En kvinna i sin lilla värld. Slussen. Cigg. Mobil. Arbetsdagen är över.Nya blommor till balkongen?
Backyard Babies då. En mycket annorlunda spelning må jag säga. Flera hundra fotografer men ingen publik. Mest påtagligt blev det nog när basisten i förbandet manade på oss att klappa händerna i takt. Det går ju inget vidare när alla håller i en kamera. Haha.
Dregen passade även på att vara lite rolig. Efter låt tre så sa han lugnt och fint. – Så där, det var den tredje låten, så nu kan ni dra. Försvinn. Normalt så skulle vi ha lydigt som snälla hundar. Men inte den här kvällen. Nikon bjöd ju på en helkväll. Så det var bara att plåta och filma hur mycket vi ville. Jag tror man går på gamla rutiner, för efter just den tredje låten så visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på.
Spelningen var mer en liten bonus för min del. Det var nog lika roligt att gå runt och bara kolla på alla andra fotografer som fullkomligt frossade i möjligheten.
Jag var lite sugen att passa på att testa nya gluggen 24mm 1,4. Men det kan vänta. Har inte råd med den i alla fall. Så jag tog lite bilder med normalen 1,4 som satt på hela resan. Det räcker så bra. Bara mysa runt lite. Jag såg en hel del prylbögar om jag får säga så. Det var storstrutar hit, trebenstativ dit, och grejer som räcker för en hel bildredaktion. Hur orkar de?
Kvällen rundades av på Debaser vid slussen. Här försöker Pontus på Foto A-bild att visa bilder för Björnerud. Jag kan inte bli annat än nyfiken på vad de ser på den displayen.
Tydligen nått kul. På mig?
Mycket sent, en natt i Stockholms uteliv. Manne, Patrik och Pontus visar hur en lantis gör efter lite bira. Kul hade vi. Tack.
En annan rolig grej med den här kvällen var att Hannes som jobbar på Foto A-bild hade kidnappats och är här ute på sin svensexa. Som visade sig vara en andra svensexa. En del har det bra.

Så tackar vi Nikon med ett hej. HEJ!!!
/Lars.

5 kommentarer:

Patrik sa...

Fina bilder. Den på blommorna ÄR bäst! Precis som vi förutspådde där på Medborgarplatsen eller var vi befann oss!!

Skål.

Anonym sa...

Jag tror Canon ska köra någon grej med Thåström i sommar.
Ja, ja kul grej.

/LarsD

Lars Dafgård sa...

Japp Patrik, på medis var vi. God öl dessutom.

Jaha, inte Thorleifs då? Hehe. Såå kul att jävlas. MotjlusThåström. Det är kul med dessa arr. Ett kul grepp av Nikon och eventuelt Canon då.

Lars D sa...

Canon hälsar att det är ändrat nu.
Först underhåller Klungan med humor och sen spelar U2 för oss.
Ja, ja jag får väl åka upp då...

/LarsD

Lars Dafgård sa...

Jag kanske ska tillägga att de sista bilderna från efterkulan är plåtade med ISO 6400.

Och då har jag en gammal Nikon D3.

Herregud.