tisdag 31 augusti 2010

Poaching Stora stöten

I söndags fick jag en fråga om jag kunde plåta ett lite annorlunda event. Filmteamet Roughriders i sammarbete med Rockstar sverige skulle skjuta freestylecross i Falu koppargruva. Självklart tackade jag ja, en sån grej går liksom inte att missa. Crossåkning i ett världsarv med inneboende fridlysta berguvar, allt skulle filmas från helikopter och stillbilder från marken. Fyra killar skulle åka hoj och en ramp och landning riggades upp under förmiddagen.
Piloten Jonas Grinde är en sjuk jävel i sin snurra. Djupt ner i det stora dagbrottet och sen kom han upp precis bredvid åkarna.
Fredrik "Frog" Berggren lägger ut en fet whip. Jag tror inte att det någonsin har körts cross i ett dagbrott i denna storlek. Absolut aldrig i Falun i alla fall.
Frog igen med en Kiss of death indy.
Micke Gullstrand, seatgrab indy.
Sebastian "Junior" Isacsson, one hand indy.
Olle Olsson, Frida Andersson och Martin "Flap" Snellström softar i soffan. Och Falu kurirens reporter Ola Karlsson va på hugget och gjorde ett sweet reprtage tillsammans med mina bilder. Här kan du se hur det blev.
Frog trycker ut en dead body, eller corpse om du vill.
Piloten Grinde och Filmaren Grimborg visar Tobbe hur sjukt bra det blev.
Niklas "Loggan" Olsson smuttade ut en indy.
Helikoptern ligger sjukt nära killarna som körde. Det är riktigt svårt att höra sin egen hoj när helikoptern ligger så nära. Eller du hör den inte alls. Man få köra på känn bara.
Gullstrand, Frog och Sebbe efter filmningen. Niklas "Loggan" Olsson var dock tvungen att avvika tidigare och saknas här. Men det skiter väl Gunvald Larsson i.
Efter filmningen i dagbrottet var det sedan dags för en sekvens nere i gruvan. När guiden talade om att alla skulle ha hjälm och poncho så trodde inte jag att någon skulle lyda. Men helt plötsligt stod vi där, som en fjärdeklass och såg ut som en hel tomtearmé. Ha ha, vilken syn.
En hoj i taget fick plats i den lilla hissen som tog oss ner i djupet.

Gullstrand och Frog spänner bågen i en av slutscenerna. Guiden var rätt noga med att det aldrig någonsin har körts cross nere i gruvgångarna. Men ingen såg till den gamla gruvfrun som sägs ska spöka där nere.

En dag som denna är bara att tacka och ta emot. Tack Rockstar och Mange för en sweet dag. Och tack även till Filmteamet Roughriders. Filmen ska visst komma i slutet av Oktober. Köp den, den blir sjuk.

Så här såg det ut i tidningen i Måndags.


Ten four /Dafgård.

Bonusbild
Flawlessgänget. No name, Flappe, Frida och jag.

5 kommentarer:

Lars D sa...

Shit vilken grej.
Men du den där piloten, han ser rätt ung ut va?
Hur fan har han fixat sitt sert, berätta så kan jag också ta ett.
Hellre helikopter än uppochner på en MC.

/LarsD

Anonym sa...

Hur tror du man tar ett helikoptercert?

Man betalar det och går skolan precis som alla andra?

Anyway så har Grinder en sjuk erfarenhet och mer flygtimmar än de flesta i Sverige. 29 år.

piz!

Lars D sa...

Coolt! Respekt.
Han vill jag lära känna.

/LD

Lars Dafgård sa...

Ha ha ha, nu så lugnar vi ner oss. Han e grym och ungpilot. Fotointresserad dessutom. Tyvärr så hade han Canongrejer så det lär väl inte bli så mycket mer. Hahahaha. Jag vet inte vad jag skulle välja, helisert eller kullerbytta på hojen.

Troligtvis skulle jag trotsa och göra båda sakerna.

Per sa...

Vilken rolig grej att plåta, Grimborg och grabbarna har alltid så roliga idéer.

Grinde har ju ett par generationer helikopterflygare bakom sig, så det är ju inte så konstigt att han är grym.