måndag 23 augusti 2010

Raggen går


Förra veckan avslutades med en kunglig raggarbil och ett utomhusdop. Dopet inleddes med det klassiska överaskningsmomentet VIGSEL! Mitt under ceremonin så tyckte den blivande maken att det passade bra med ett hemligt kläm på brudens rumpa. Men när jag senare gick fram till honom och visade bilden insåg han ju ganska snabbt att inget undgår en listig fotograf. Haha. Sorry dude.

Vigvattnet hade hämtats ur en bäck i närheten. En av gästerna (äldre herre) kom fram och sa mycket nöjt, – så ni har lite dricka med ser jag. Men leendet dog ganska snabbt när han insåg att det var bäckvatten och inget annat. Hur kul är inte det?


Raggarbilen då. 1964 åkte Gustaf VI Adolf runt i en svart Cadillac Limousine, modell Fleetwood. Han satt till höger i baksätet, och arbetade ofta vid det skrivbord som stod mot säkerhetsrutan mellan honom själv och chauffören. I dag står bilen i Svärdsjö. Johan Lundborg är ägare och det står Raggare på nummerplåten. Skrivbordet är borta och ersatt med ett barbord i mitten av bilen och amerikanska sydstatsflaggor i taket. Så kan det gå.

Johan Lundborg med sin ca 7 meter långa raggarbil.

Hare/Dafgård

3 kommentarer:

anna sa...

interiörbilden i raggarbilen-like!

Lars D sa...

Haha, gött att ha dig tillbaka i bloggosvären...
/LarsD

Lars Dafgård sa...

Hej Anna, ja den är ganska färgglad i alla fall =). Tack.

Tjena kompis, det är skönt att vara tillbaka. Men det har även varit skönt att koppla bort. Behövde det.