tisdag 7 februari 2012

Utbrottet som inte blev fotograferat

Ishockey i Leksand. Redan när jag kliver över tröskeln till pressrummet möts jag av Isac. Han frågar om jag vill skicka bilder till Sydsvenskan. Såklart vill jag det, en ära liksom. Mycket roligare att bevaka matchen från två håll. Men dock mycket svårare och stressigare. Jag skickar iväg 10 bilder efter andra period och tror att allt är frid och fröjd. Men när jag kommer tillbaka till datorn efter matchslut så inser jag att inte en enda bild har landat i Malmö. Panik! Det visar sig att de inte kan ta emot stora mail på sportredaktionen. (Jag hade nog valt bildredaktionens mail) Fort som tusan fick jag dela upp mailen med två bilder per mail. Det visar sig inte heller funka. Jag fick till slut förminska bilderna och skicka om. Men hur kul är det att skicka små skräpbilder till sveriges bästa bildredaktion?
Men jag fick besked om att det såg bra ut i papperet i Malmö idag. Tack kompis LGD för svar, även fast du myser i ett annat land.
Matchen vann Leksand med 6-0 och krislaget Malmö har det tufft. Det visade sig på riktigt när Leksand slog in 4-0 och Malmös tränare utsåg målvakten Pontus Sjögren som syndabock. Den kraken var då definitivt inte ansvarig för de mål han släppte in. Men tränaren byter målis och Pontus blir vansinnig. När han närmar sig båset så står ögonen rakt ur skallen på honom. Han greppar klubban och svingar ett kraftigt slag mot väggen, dock ramlar han och jag får nästan mina smalben kapade av klubban. Han tar nya tag och slänger nu klubban in i alla andra klubbor som står där. Det fullkomligt yr klubbor i båset och han skriker rakt ut. Sen tar han av sig masken och svingar även den med full kraft mot det hörn jag står. Han missar och testar sen att kasta plockhandsken. Tumult uppstår och hans lagkamrater skriker åt honom att lugna ner sig.
Jag vill förtydliga att han inte avsåg att träffa mig med sina projektiler. Men det var nära.
Detta spektakel hade ju vart fint att ha på bild. Men det tråkiga är att jag står där med storstruten (200-400mm teleobjektiv) på kameran och kan ju såklart inte få en enda bild. Hade jag dock haft en kamera till med mig så hade jag ju såklart haft hela händelsen på bild. Som ensam fotograf dessutom. Men det har vi tydligen inte råd med på Dalarnas största mediaföretag. Pinit!
Jag bytte till vidvinkel och hoppades på mer stök i båset, men han lugnade ner sig och satt snäll som en fågelunge och bara tittade. Däremot så passade utespelarna på att börja slåss på andra sidan rinken. Och så ett slagsmål till, också det på långt håll. Och där står jag med vidvinkel på kameran.
Återigen, hade vart fint att få även det på bild. Men som sagt, DT har tydligen inte råd med en till kamera.
Men så kan det vara som fotograf. Sydsvenskan fick sina bilder och även min redaktion så klart.

Kamp vid sargen i första period.


Gabriel Karlsson firar 1-0 med sina polare i båset.

Martin Janolhs åker på en tackling och flyger i isen. Dommaren dömmer för bentackling, vilket jag anser vara felaktigt då man ser tydligt på mina bilder (några rutor tidigare i den här sekvensen) att han möter honom klart och tydligt med axeln.

Malmöspelare som nästan bryter ihop efter 3-0.

Mattias Timander med ett blåöga.

Malmös nummer 17 tror jag. Vem nu det är... Kan det vara Ponthus Westerholm?

Malmös Tomas Kollar, förra året hade han en vit och blå tröja och hatade Malmö. Nu hatar han Leksand. Verkar det som.

Malmös Pontus Sjögren tittar ursinnigt på tränaren. Strax efter den här bilden tas så händer det jag beskerv tidigare.

Efter utbrottet blir Pontus tröstad av andretränaren.

Malmös tränarduo stegar ut från båset och ser väl inte sådär jävla glada ut.
Dafgård.

Inga kommentarer: