tisdag 23 april 2013

Att sända bilder från fältet

Att sända bilder direkt ur kameran, ja det har jag gjort i många år nu. Men jag letar fortfarande efter en bättre lösning. Där det fins ett bra wifi att använda kör jag med Nikons Wt4. (Om jag hade en ny kamera skulle jag så klart köra med Wt5) Med Wt4 an sänder jag direkt till tidningens FTP, eller rakt in i våra "livechattar" Men det är sällan det finns trådlösa närverk ute i verkligheten. Därför har jag nu testat att sända via iPad. Det funkar skitbra och är stabilt, dock lite mycket knapptryckningar och en padda är stor och krånglig. Därför skulle jag önska att ni som läser detta kommer med förslag på bra andra lösningar. Vi kör med Nikonkameror och jag tror inte att det finns Wifikort till dem. (här kan jag ha helt fel)
Vi ska i detta nu köpa in nya trådlösa bredband så jag hoppas att problemet är löst, men dela gärna med dig om hur du/ni gör.
Min kamera uppkopplad med paddan.
Med paddan tankar jag ur de bilder jag vill använda och skickar sedan till den destination jag vill. Mail eller FTP. Det tråkiga är ju sladden mellan kamera och padda. Bilderna kommer upp i paddan när jag slår på kameran och sedan skickar jag bilden via Photogene. Där kan jag bestämma hur jag vill få iväg bilden och hur stor fil jag vill skicka.

Hur gör du?

4 kommentarer:

beta75 sa...

Det är väl bara att starta en hotspot på mobilen och använda kamerans sändare.

Lars Dafgård sa...

Jag har testat det och det verkar inte lira. Allt ser bra ut, men det bara kopplar ner och upp hela tiden. Och ingen bild kommer fram.

beta75 sa...

Prova att ställa in en annan ftp server eller ett mobilt bredband som tillåter com på ftp portar.
Ett tredje alt är ett eye-Fi kort i en SD to CF adapter. Jag fick det att lira i en 5Dmk2. Man får plocka bort plåtarna på adaptern för att inte hindra wifi signalen.

Lars Dafgård sa...

Ok, ska be våra it-killar att kolla på det där med FTP grejset.