söndag 29 november 2009

SemesterparadisHär var jag och min fru på semester för två år sedan. Thailand, semesterparadiset. Visst var det fint. Men jag behövde inte gå långt för att hitta en liten annan verklighet. Så är det säkert på många ställen i världen, men kanske inte så nära inpå fetbleka och övergödda västerlänningar som betalar sjuka pengar för att komma till detta paradis. Där dessutom ingenting har en prislapp. Bara ett pris. - Special price for you mister!!!

Här kan du klicka om du vill se ett bildspel från detta paradis.

/Lars.

4 kommentarer:

Jens sa...

Hej Lars!

Vad är ni på DT så bra på? Det vore kul att veta. Dina bilder är mycket bättre på bloggen än tidningen tycker jag!

Lars Dafgård sa...

Hej Jens, ja bara för att du vill ha exempel så kommer jag inte på några. Men om man kollar på våra konkurrenter runt om i landet så är vi i framkant på allt. Vi kan till och med slå kvällsdrakarna (Bladet och Expressen) lite då och då. Jag vet att deras journalister alltid kollar dt.se för att hålla sig med. Det är bra. Vi kan direktsända om vi vill. Det har jag inte sett en enda tidning som gör förutom vi. Jag kan göra listan längre, men sen är det en del som kan bli bättre. Jag vill exempelvis ha en bättre och snyggare bildspelsfunktion.

Att sen mina bilder ser bättre ut här beror mest på att vi trycker ju på "toapapper" Vi har ofta misspass i trycket vilket gör att bilderna ser suddiga ut och människor får fyra ögon typ. Färgerna stämmer inte alltid. Vi har redigerare som tycker att de har rättigheter att skära bilderna så de passar deras mall i tidningen mm. Det här är en ständig kamp på en tidning. Har du lösningen så kom och berätta för oss. ;-)

Sen så kan jag kopiera bilderna på ett annat sätt när de inte ska gå i tryck.

Långt svar och jag hoppas att du fick ut nått av det.

/Lars.

Jens sa...

Tack för svar!

Att upplagan av papperstidningen kommer minska generellt diskuterat ni säker ofta. Webbtidningen kommer att öka men då måste priset gå ner tror jag. Med webbsidan blir dina bilder något bättre men att dom skall göra sig till fullo är svårt med nuvarande upplösningar. Hur en webbtidning görs vet jag ej men där kanske det går att använda bättre och effektivare bildvisning.

Hoppas du får en D3s i fint paket!

MVH Jens

Lars Dafgård sa...

En D3s är det enda på min önskelista till tomten. Eller, nästan. En tiltshift PC 45mm hade suttit som en fläskläpp den med. Snälla tomten.

/Lars.