tisdag 15 december 2009

Same ol...

Samma lika varje dag. Jag börjar lessna ur på det här. Och med det här menar jag att springa runt i Falun och grannbyar och bildsätta reportrars texter. Jag kan inte ens komma ihåg när jag gjorde ett jobb som innebar att bo borta en eller några dagar. Men vi är ju en lokaltidning. Då ska vi vara lokala. Men det finns lokalbefolkning som bor i andra delar av Sverige och världen. Jag vill åka och träffa de människorna. Berätta deras historia och livssituation. Reportageresa liksom. Det behöver inte kosta skjortan.
Jag vet, man får inte allt serverat på ett silverfat. Men någon vacker dag kanske någon chef kunde komma på att det går att göra dessa reportage. För en billig peng. Jag måste nog sätta mig ner efter helgerna och fundera ut en bra resa och räkna lite på vad det kan komma att kosta. Jag gjorde det en gång. Faluns Sanna Kallur skulle skutta över häckar i Valencia Spanien. Jag gjorde lite spaningsjobb på det och kom fram till en summa för två personer. Jag och reporter. En lång historia, men jag kan säga att det satt väääldigt långt inne med den resan. Men jag fick göra den. Och fan vad skoj det var. Vi kör bilder i tidningen än i dag från den resan. Jag satte ihop två bildspel också. Kolla här och här. (lite samma lika där med, men ett bildspel täcker hela eventet) När jag nämner lite fint att jag vill iväg på en resa till så får man oftast höra att - men du var ju nyss i Spanien!. Så den resan ligger mig lite till last än verkar det som. Trist.

Livet som fotograf på en lokaltidning har ju så klart sina fina sidor också. Jag har ju trots allt världens bästa yrke. Men jag vill vidare. Så är det. Jag har så mycket mer att ge. Mycket mer!. Idéer som jag inte får möjlighet att förverkliga.

Men just nu är det lite Same ol' situation som Vince Neil sjöng i slutet av 1989. (det gör han iofs idag med)

/Lars.

En bild från idag. Porträtt på Hisham Khader, Faluns nya ekonomichef.


6 kommentarer:

Patrik sa...

Faan Lars, jag lider med dig. Har kännt samma sak till och från i flera år!

Men trösta dig med Belgien-resa till våren så länge...

/P.

Lars Dafgård sa...

Ja det ska bli skoj. Grymma förutsättningar.

Daniel Nilsson sa...

Du är i alla fall grym på lokaljobben så det märks inte att du är trött på det:)
bandy- och dansbilderna i några tidigare inlägg var riktigt grymma! Hoppas du får komma iväg på nån resa snart ändå...om tidningen återanvänder bilderna i flera år så borde de ju nästan tjäna på att skicka iväg dig! Haha!
Din blogg och dina bilder inspirerar mig så keep up the good work!
Hälsn
Daniel Nilsson

Lars Dafgård sa...

Tack Daniel. Stort tack, du anar inte vilken kick jag får när jag läser din kommentar. Att mina bilder kan inspirera andra fotografer och speciellt en hövding som dig. Tack!

/Lars.

Claes T sa...

Hej!
Jag följer din och flera andra fotografers bloggar. Din frustration över att sitta fast och samtidigt vilja mer kan jag förstå. Men det som gör din blogg riktigt läsvärd, och den bygger på ditt arbete, är att den handlar om något annat än vad man kan göra på de stora tidningarna och bildbyråerna. Och dina bilder är ju bra, riktigt bra. Så från min horisont får du gärna fortsätta att rapportera från landsorten, det berikar min vardag, och bloggen fyller ett behov. Definitivt.

Lars Dafgård sa...

Tack Claes. Kloka ord. Jag har det bra, så är det. Lite trött och gnällig kanske. Vill ha julledigt nu. Men jag längtar ut, det är sant det med. Men innan det händer så ska jag forsätta berätta om hur jag har det här i byhålan. Känns nästan overkligt att mina bilder och ord kan berika någons vardag. Tack!

/Lars.