onsdag 9 juni 2010

Skid-vm och cruising

Hanna Brodin är en lovande skidtjej från Falun. Vi gjorde en reportageserie inför beslutet om vilket land som skulle få skid-vm 2015. Hanna skulle ut och träna på rullskidorna så jag hämtade henne med bilden och vi åkte upp till hopptornen. Snabbt och rätt enkelt.
På samma uppslag så körde vi Sebastian Ekman om samma grej. Utsikten över skidstadion var ju redan tagen så jag fick hitta på nått annat. Precis innan jag ringde Sebbe och bokade upp en tid med honom fick jag veta att han pluggar på mediaprogrammet med foto som inriktning. Klart å betart. In i deras lilla studio på skolan så var det klart. Det är lätt.
På stora torget startade Falukalaset med att kora Radio Dalarnas vinnare i musiktävlingen Dalatoppen. J:son Park med låten The Road tog hem segern i Dalatoppen med överlägsen marginal. Här står hans sambo med barnen och njuter medan pappa spelar segersången.
J:son Park eller Peter Johansson som han heter när han inte står på chen.
Falun fick ju skid-vm 2015. Då passade vi på att dela ut löpsedlar på stan. Adam Isaksson åkte raggarbil med pappa och verkade mycket stolt över beskedet.

Vi delade ut löpsedlar. Och en del delade de vidare. Men det är ju bra, på så sätt får ju fler ta del av löpen.

Det gäller att vara en fena på att polera en cheva. Förra året så var inte cruisingen speciellt välbesökt. Av varken fina biler eller åskådare. Av 20 bilar så var det typ 2 som var fina. Så vad gör man? jo man visar verkligheten. Och förra året såg det ut så här.

Kolla kommentarerna jag fick. Haha, så kul så det är inte sant. Eller klicka här så kan du se alla kommentarer.

6 kommentarer:

Andreas sa...

Kort fråga: hur får du till den där "krispigheter"/skärpan i dina bilder?!

Anonym sa...

krispigheten ska det stå!

Lars Dafgård sa...

Hej Andreas. Ja det ligger nog mycket i Nikonkameran. Men sen är det viktigt med rätt optik. Nikons profsgluggar är det enda jag jobbar med och det är rätt avgörande. Kostar många dollars, men det tjänar du på. Sen det sista är hur man kopierar bilderna. Där finns det så många olika vägar så det är omöjligt att förklara i ett inlägg så här. Men en oskarp bild är en oskarp bild. Så se till att få det skarpt i fotograferingstillfället. Kanske inget vidare svar, men det enda jag kan förmedla. Hoppas det duger.
/Lars.

Pontus Höök sa...

Porträttet på J:son Park var finfint.

Patrik sa...

Som vanligt helt jävla svinbra!!

Anonym sa...

"det gäller att vara en fena på att polera en Cheva" synd bara att bilen på bilden till den texten inte va en Cheva ;D

Mvh L,Bortas