torsdag 1 september 2011

Nya lokaler

SVT GävleDala har flyttat till nya lokaler. De har det fint där, i det numera totalt återuppbygda Egnellska huset som brann ner inte mindre än två! gånger. Den misstänkta pyromanen satt häktad ett tag men blev frisläppt. Nu har den mannen lämnat denna jord så vi får hoppas att det inte dyker upp en copycat som tuttar på igen. Jag träffade Gunilla Wikström som fixade det sista innan sändning och hon stortrivs i den mycket revliga nya studion. Vi har väl inte den modernaste redaktionen på Falukuriren och det kändes när jag kom tillbaka efter SVTjobbet. Bara doften och känslan av nybyggda utrymmen är mysig och avsaknaden av just denna var rätt påtaglig hos oss. Kan ju i och för sig bero på att vi har vårat tryckeri på våningen under oss, som tyvärr gör sig påmind i form av vibrationer och oljud.

Arg och upprörd nattpersonal på Herrhagsgården. Politikerna håller inte vad de lovat och nu får det vara nog. Så de tog kontakt med oss och vi åkte dit. Eller jag åkte dit. Min reporter hade gjort intervjun och kortet skulle knäppas på kvällen. När jag kom dit så stod alla samlade utanför och det var bara att sikta och trycka av. När jag gick mot bilen hörde jag hur en av kvinnorna sa.
- Nu jävlar kommer det att hända saker, nu när Falukuriren har varit här. Jag hoppas verkligen att så blir fallet och allt löser sig för dem.


Jag har ju som kollega Mattias säger, bara en knapp att hålla reda på. Så det är ju sjukt lätt att vara fotograf. Till skillnad mot våra skrivande vänner som måste hålla reda på både penna och block. Så nu kör vi.

/Dafgård

3 kommentarer:

Peter Korkala sa...

Ligger er redaktion ute vid Ingarvet? För det är väl där tryckeriet ligger?
Trodde att redaktionen låg mitt i stan, ett stenkast från Egnellska huset. Upplysmig gärna!
Mvh
Peter, nyinflyttad i Falun :)

Lars Dafgård sa...

Jajjemen, det stämmer Peter. Vi har haft våran kundtjänst och annonsfolk på stan. Men snart kommer även de upp till oss. Så vi finns där folket inte finns, på ett industriområde. Inte kul alls om jag ska vara ärlig.

Peter Korkala sa...

Aha, det är så det ligger till! Jag trodde att redaktionen var i det huset. Jag kan iofs förstå att man vill lokalisera allt till ett och samma ställe av ekonomiska skäl, men samtidigt borde det vara viktigt att finnas mitt i stan där allt händer. Förstår att det inte är kul...