söndag 17 januari 2010

Back in business


Från Fojo in i verkligheten igen. En verklighet långt ifrån Haiti dock. Men min verklighet. Den började med en vattenläcka på en klädbutik i en galleria i Falun. - Tjena grabben hör jag en röst säga. Det är en brandman som sedan undrar om det blev några bra bilder när jag testade min undervattenpåse första gången. Njae sa jag, det var nog lite för grumligt vatten. Men där och då kom vi på en briljant idé. Den får du se här senare. Kan bli bra, så håll ut. Jag har fortfarande ett jävla tempo i mig efter Fojokursen. Så mycket så att jag tog över hela intervjun ett tag, styrde upp fler intervjuer och vägde in lite motståndare och hjälpare. Lite subjekt och motiv. Jag vet ett gäng som fattar vad jag surrar om nu.


Oddfellows heter det här gänget. De firar 100 år i Falun. Och nog är de lite odd allt. Nog om det. Gillar bilderna bara.

Rockkarusellen heter en musiktävling som jag plåtade i Lördags kväll. Det lät väl inget vidare, men det var inte det som var det viktigaste. Vi som var där hade trevligt. Tjejen i randig tröja till höger i bild var nog där för att spana på killarna i bandet. Mellan låtarna tog hon en klunk ur sin medhavda flaska julmust. Bara en sån grej. På andra ställen så sveper man en 6a jäger mellan varven. Vi var inte så många där heller, men det var det ingen som brydde sig i. Jag letade mig in i köket för att ta en slurk vatten. - Ja det bjuder vi på här sa kvinnan där inne. - Även fast vi är i Gagnef. (snålare än smålänningar) Ha ha svarade jag. Men jag fick ju även en kopp kaffe därute nyss. sa jag. - Ja men det svider lite sa hon då. Kul med folk som kan driva med sig själva.
Backstage satt bandmedlemmarna och tog en ostfralla och en sockerdricka. Bra så.

Nu är julen slut. Även i Gryksbo. Tack och lov, hoppas jag slipper den förbannade julen nu. Julgransplundring och hela byn var där. Jag lovar. Som tur är står redan midsommarstången uppe. Då är det avklarat det med.

Jag bevakade en rätt tråkig endurotävling på Lördagen. Maria på bilden var där som åskådare. Hon har så blåa ögon så jag var tvungen att fotografera henne. Nej, jag har inte förstärkt hennes ögon! De ser ut så där.


Sen en gammal bild som jag tog för någon månad sedan. Restaurang Gastronomen är belägen i K huset. Där kan man få sig en entrecote. Eller vad tror du?

Ja det var väl min helg i kort. Kort, haha.

För övrigt är jag skitförbannad på World Press Photo just nu. Ska det vara så svårt att skicka ett loggin och lösenord? Jag vill ju tävla. Deadline kl 24 i natt. Nu är det brådis.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hahaha…vi tar över redaktionerna nu. Fick in mina bilder till WPP igår, inga problem för mig.
Kämpa!!

Daniel Nilsson sa...

Hahaha.. jävla roligt inlägg Lars!
(och bra bilder också)

Men väntar du på ditt lösenord till WPP?? Då är du nog lite sent ute.. det skulle du ju fått innan den 11:e Januari...

//Daniel

Lars Dafgård sa...

Jag inser lite surt att det inte blir något deltagande i WPP i år. Trots att jag skickade in ansökan om login för flera veckor sedan.

Tack Daniel.

Nu kör vi över våra skrivande kollegor Tomas.

/Lars