onsdag 3 mars 2010

BILDKAVALKAD!

Har du snott min tid? För jag vet då inte vart all tid tar vägen. Jag har så sjukt mycket att göra just nu. Hinner inte med alla jobb på ordinarie arbetstid, så jag sitter här på lediga dagar. Hmm. Förvisso så håller jag fortfarande på med ett par sidoprojekt. Men jag hinner ju inte ens skotta gården hemma. Hur som helst så ska jag till Örebro på Fredag och det kommer att blir sjukt in i helvete kul!!! Håll i hatten säger jag bara.
Jag säger som jag brukar. Jag har världens bästa yrke. Här följer ett stort antal bilder från den senaste tiden på mitt jobb. Det får räcka med bildtexter, annars blir det här inlägget så jävla långt så räcker här ifrån ända bort till ändan! Hyffsat kronologisk ordning påt.

/Lars.

Killarna vill ha nya hoppbackar i Falun. Det vill ett antal politiker med. Men ett mycket stort antal privatpersoner tycker att det är en av de största idiotsatsningar Falu kommun har kommit på. Ett jävla ståhej kan jag påstå.

Allt är slitet och måste renoveras. Så är det. Oscar river iväg.
Julius är inte större än tre-fyra äpplen. Men fan va han laddade.
Kevin vinner säkert mer stilpoäng för sin V-stil än kommunledningen i röster för nya backar.
Kevin hoppar ett hopp. Knäpper av sig skidorna och börjar klättra upp igen. Hans farsa har precis tagit en paus med snöskyffeln. Varje trappsteg måste skottas för hand. (det är några kan jag intyga) Det fins ingen vaktis som kan skotta åt dem.
Sakta men säkert närmar han sig toppen av hopptornet.
Här sitter Kevin och laddar för ett hopp en så racklig backe så jag själv var lite nervös att klättra upp i tornet. Kraftigt flåsande fotograferar jag kevin när han skall kasta sig ner igen.

Så här såg ettan ut dagen efter.

Och så här blev uppslaget. Inte alls bra tycker jag. Men måste man slåss med andra nyheter så är det väl så. Ett rent uppslag var ju det här värt. Så klart.


------------------------------------------


Brolle eller rättare sagt Buddy Holly rockade i Ejendals i Leksand.

-------------------------------------------------Nu till de lite större grabbarna. Backhoppnings SM på det anrika Lugnet. Om jag flåsade efter klättringen i de små backarna på Kvarnberget så kan jag lova att mina ben fick smaka på lite skön syra.

Det blir lite bättre och roligare när man fotograferar en liten tävling. Tror du någon fotograf fick stå uppe i tornet i Vancouver? Typ nää. Så det är bara att passa på att njuta när man får.

När en hoppare ger sig iväg ner i tornet så plingar det till i högtalarna. Pliing ploong! Då vet man att det är en på väg. I en liten paus i tävlingen så passade jag på att traska ner några steg i tornet. Pling plong lät det i högtalarna. Jaha, de testar systemet tänkte jag. Lite senare så plingar det igen. Och igen. Och igen. Men va fan håller de på med tänkte jag. Lite senare ser jag en gammal och sliten rörelsesensor mitt emot mig. Jag tittar på startkillen och frågar om den är i bruk. Ja svarar han och ler lite lustigt. Då går det upp för mig. Det är ju jag som har plingat i högtalarna hela tiden. Varje gång jag har vridit på mig så har ena väskan på Domkebältet kommit i vägen för sensorn och ett fint PLIING PLONG har ljudit över hela skidstadion. - Jag sa inget för det var lite kul säger han senare. Tack för kaffet sa jag och lite smått skamsen klev jag ner några steg.

Killarna gör sig redo för sitt andra hopp.
--------------------------------------------Här demonstrerar ett antal Falubor mot att det skall byggas nya hoppbackar. Det roliga här tycker jag är demonstrationsledarens megafon. Väldigt hemmagjord. En gammal plastkruka att ha i trädgården. Avkapad och med en avloppssugkopp i andra änden, med en fin urklippning för näsan. Så Perrti kan skrika ut sina budskap på gator och torg.

Ja du ser själv.

Passande nog så gick demonstrationståget förbi Moderaternas tillfälliga monter. Det är Moderaterna som huvudsakligen står för idéerna att bygga nytt. Kolla kvinnan till höger i bild. Herrarna i mitten av bilden är inte värda speciellt mycket i hennes ögon.

Så här tycker den här killen. Eller kanske bara hans mamma. Vad tror du? Här kan du sett webb-tv klipp som jag satte ihop.

Ettabilden i Måndags.

Skön bilddragning på insidan.
--------------------------------------------Amanda Jensen på Magasinet i Falun.

Mycket trevlig och mysig spelning. Hon hade gärna fått sjungit ett tag till.---------------------------------------------Personporträtt på ett par. Hadrian "Hady" Prett och sambon Kajsa Isakson.Jag fick i uppgift att plåta för omslaget. Och så här gjorde jag.

Och så här blev det.

Och på insidan.
----------------------------------------------Nils Danielsson åker kortvasan med en stav. Varför? Jo han är lam i en arm så det blir svårt med två stavar.

Nils sitter i soffan och berättar lite hur det är att åka skidor med en stav. Här kan du se webb-tv på honom.

Alla vasalopp Nils har klarat av är fastklistrade som ett minne på hans skidor.Missade du att klicka på webb.-tvlänken så kan du klicka här.

Första ettabilden på Nils.

Och etta nummer två. I del två.


Det blev ju inte alls i ordning det här. Men det skiter vi i nu. Hur det gick för demonstranterna då? Jo det sket sig. Nu är det klubbat att det skall satsas 5 mille på nya backar för kidsen. Bra tycker jag. Sen skall de stora backarna renoveras så vi kan få hit vm 2015. Då jävlar. Då får Perrti ta fram sin fina megafon igen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Pling Plong!!!
Attans vad jag skrattade!
Bra bilder överlag.

/Linus

Jens sa...

Mycket fina bilder du tagit. Nu vet vi hur beslutet blev om backarna. Politikerna har aldrig tidigare brytt sig om backhoppning, det gör dom inte nu heller utan dom gör detta enbart för att få hit VM. Om tävlingarna ej går till Falun så tror jag att dom återkalla beslutet och gör om det..... Tyckte det stod roligt om en kommentar bland alla i hoppbackar i på webben. Förslaget var först 3 och då skrev någon bygg 5 så har alla varsin backe!

Som sagt bilderna är mycket bättre på din sida än på tidningen eller DT webben. Hoppas våra väger korsas snart!
//J

Lars Dafgård sa...

Hej Jens. Tack för fina ord. Och härvan med hoppbackar kommer att bli en riktig följetong. Var så säker. Det ska bli ett sant nöje att se hur det utveklas.

/Lars.

Johanna Björklunds sa...

Grymma bilder, speciellt truten. Men jag förväntar mig inget annat :) Du är rätt rolig också, nästan så jag längtar tillbaka till BT. Men bara nästan :P

Lars Dafgård sa...

Tack Johanna. Jag fick genast en liten flashback. Jobbet vi gjorde på Mini me och Jaws. Du vet dvärgen och giganten. Vi blev lite osams du och jag. Haha, vilket jobb. Jag hoppas att jag inte grusade dina chanser hos Kanal 5 då. Som du trodde.

Klart du längtar tillbaka. Ha det gött.