fredag 12 mars 2010

Jobba träna jobba träna jobba träna...


Det är nog det enda jag gör just nu. Jobbar och tränar. Men det är ju så kul. Jag älskar att fotografera och träning är roligt igen. Så det får rulla på ett tag. Tills jag tröttnar.
Julia Roddar (bilden ovanför) är hemma i falun ett tag. Förra sommaren flyttade hon till Minnesota och pluggar biologi och fotboll. Förra veckan tränade hon med F19-landslaget. Målvakten skulle skjuta iväg bollen och lyckades träffa julias hand. Så illa att hon bröt handleden. Lite jävligt må jag säga. Vi träffade henne över en kopp te och snackade lite om hennes liv i en katolsk skola.
Julias vänster tass i bandage.
Jag passade på att fotografera Julia i lite olika miljöer så vi har lite arkivbilder om vi ska skriva om henne i framtiden. Även om jag hellre hade flugit över sjön och plåtat henne i USA. Men så roligt ska vi inte ha.
Mer Julia. Ja, jag fastnade för hennes klarblåa ögon. Nog om det.
För någon dag sedan så skulle jag och kollega Pia träffa ett par som driver en hemsida där du kan lägga ut annonser och rop på hjälp om du har tappat bort ditt husdjur. Petra Eriksson och Pontus Liljegren visade sim hemsida för oss och taxen Zeke ville nog ha lite av det fina kaffebrödet som låg på bordet. Så där satt bilden. Tax ska du ha Zeke.
På en vecka har jag lyckats med två hissbilder. Först Stina som vi pratade med om hur det är att vara tjej och feminist. Typ. Hon designar kläder och skulle porträtteras till vårat Internationella kvinnodagspaket. Så in i hissen med henne. Några dagar senare så skulle jag fotografera Seth Holmström. Han har trubbel med sitt parti och har blivit utkastad. Sant eller inte, det struntar vi i här. In i hissen med honom bara. Hissen ner i källaren liksom. Alla Seth är bra, utom Holmström tycker vist ett blått parti i Falun.
En bild till på Stina. Innan hon klev in i hissen

Seth igen. Fan vilka pröjsare. Ska skaffa det jag med en vacker dag.
Maria Wetterstrand var på besök i Falun. Vi pratade med henne innan hon skulle hålla föredrag. Allt flöt på bra. Men när vi påpekade att vi minsann hade noterat att hon anlände i bil så surnade hon till. – Vad har ni för fördomar mot oss miljöpartister, frågade hon. Ja om du predikar för ett mer eller mindre bilfritt Sverige så är det väl lite konstigt att du kommer med bil från Stockholm, flikade jag in. Jo det har du rätt i sa hon. Men nu kom jag med tåg och fick skjuts från stationen av en lokal miljöpolitiker.
Jag gav fan i att fråga om det var en miljöbil. För det var det säkert. Fattar du väl.
Maria och en alldeles utmärkt passande hallsduk.

Kanske bästa bilden. För ett ögonblick så stannar hon upp och betraktar sig själv. Innan hon med ett litet leende knatar vidare.

6 kommentarer:

Patrik sa...

Klockren bild på hunden och reflexen i datorskärmen!!
Bra jobbat min vän.

Lars Dafgård sa...

Haha, ja den satt fint. Tack.

Lensbabie sa...

Kanonsnygga bilder hela inlägget.

Men jag måste fråga en sak...
Vad är det som händer i högerkanten på den sista bilden? Det kanske ser mer dramatiskt ut än vad det är. Nu har jag fastnat där, ser inte Wetterstrand längre. :) Den svartvita på henne var kanon.

Lensbabie

Lars Dafgård sa...

Det mitt i den stora hallen i Högskolan Dalarna. Jag tror att de höll på att förbereda Marias hörsal där hon skulle hålla föredraget. Jag har också tittat ett tag på den bilden och fattar inte riktigt vad de gör. Men det var lite trångt just där och en massa människor som trängdes. Jag vet att de ställde upp ett bord med mackor och frukt på just där. Kan ju vara det som förbereds.

Anonym sa...

Härlig bild på Julia där du fotograferat henne genom glasrutan.
Taxbilden och datorskärmen var en jäkligt bra lösning på ett "omöjligt" jobb.Bra jobbat herr Dafgård.
Här i Skåne är det vår på riktigt, fast i natt skall det snöa igen.Aldrig får man vara riktigt glad.
Kungakram

Lars Dafgård sa...

Tack Kungen. Ja Julia var lätt att fotografera. På den bilden sitter hon och pratar med sportreportern som tydligen sa nått kul. Sen är jag taxam över att taxen satte sig just där coh väntade på brödsmulor. Man skall alltid vara glad. Här uppe har vi fortfarande enormt med snö. Som har blivit is nu när det har blivit lite varmare på dagarna. Men då kan jag ju fortfarande åka lite snowboard. Se det lilla ljusa. Det är viktigt.

Ha det bäst Kungen. Hoppas vi ses.