lördag 20 februari 2010

Dalapolisen

Jag och krimreporter Eva lisa hakade på dalapolisen och kollade hur de sköter sin fysik. Olavi Blomfjord, polis och instruktör på polisutbildningen, demonstrerade olika övningar med Kettlebellsvikter. Ett träningsredskap som kommer från Ryssland. Men även kontorsanställda inom polisen rör på sig. Dock bara en timme i veckan på arbetstid. Vattengympa är en av aktiviteterna som står på programmet.
Olavi Blomfjord visar hur man använder en kettlebellvikt.
Roger Svensson
Instruktören Kajsa Bälter håller sig ovanför vattnet och visar hur flythantlarna ska hanteras.
Stretchövningar efter utfört vattengympapass.
Och så här blev det i tidningen.
Sten-Olov Hellberg är länspolismästare. Här har han fått svara på våra frågor om Pernillamordet här i Falun. En utredning som skulle visa sig vara minst sagt bristfällig. Jag fotograferade honom medan vi pratade och fick bra närbilder på honom. Men jag var inte riktigt nöjd. Men sen när vi har avslutat intervjun och vi ska gå, så ställer han sig upp och knäpper händerna. Perfekt för mig. Där satt bilden. Likt en skamsen hund står han där och bara är liksom. En mycket talande bild tycker jag.Vad händer när vattnet inte rinner ur kranen när man vrider på. Jo då blir det lite trubbel. Vi är ju så vana att det kommer vatten när vi vill det. I Danholn i Falun så stängdes vattnet av i några timmar. Ett avbrott som var planerat och även utlyst i radio. Men vi åkte dit och kollade läget.
En del blev utan morgonkaffe, andra fick strunta i duschen och på skolan fick barnen äta på papptallrikar. civilförsvarets frivilliga resursgrupp var på plats och tog det som en liten övning. De såg till att den som behövde vatten fick det i mindre hinkar.

Men på äldreboendet Risholnsgården ställde avbrottet till med stora problem. Där härjar vinterkräsjukan och då blir det lite trist när man inte har vatten att tillgå. I farstun står en tank med kallt vatten och det största bekymret för personalen är bristen på varmvatten.
– Det går åt minst tio liter för att tvätta en patient och vi har kastruller på alla spisar, säger Rosmarie Ring

Ingvar Andersson som bor i byn hade förberett sig inför vattenavbrottet och fyllt bunkar och kastruller.

Jag har fler bilder från veckan, men de kan jag inte visa än då de inte har varit med i tidningen än. Jag har en praktikant med mig på jobbet. Emma heter hon och är både trevlig och intresserad av foto. I tre veckor ska hon vara med mig. Två är avklarade och på Måndag kör vi sista veckan. Hon är inte bara med på arbetstid utan även på ledig kvällstid. Hon följde med på ett av mina sidoprojekt en dag i veckan och det ska bli intressant att se hennes bilder från den kvällen. Jag tror att det kan ha blivit bra. Kul.

Det får vara allt för den här gången. Tjo bree /Lars.

4 kommentarer:

Patrik sa...

Så du plåtade vinterkräket från utsidan. Chicken!

Emma fråga Lars hur han äter sina pommes!?

Lars Dafgård sa...

Nej Patrik, jag var inne en liten bit. Man jag fick inga bra bilder och tyckte att det var mer passande med en bild utifrån. Visar liksom att det är olämpligt att stiga in. HA!

Hon vet men tycker det är smart.

Anonym sa...

Härliga bilder från Risholnsgården, du är på tå nästan jämnt,kul att se dina bilder.
Kungen

Lars Dafgård sa...

Tack kungen. Det är kommentarer som dina som ger mig glädjen att fotografera. Tack så mycket.