lördag 6 februari 2010

RandomHelgjobb igen. Idag spenderades någon timme på sjön runns is. Lake Runn Winterweek tror jag de kallar det. Massor med aktiviteter. Bland annat en dåre som åker spark med en raketmotor, eller vattenraket var det. Ballar av stål eller? Fatta vilket tryck som bara väntar på att få brisera mellan hans ben. (nu tänker jag på tryckbehållaren på sparken)
Kvällen avslutades på Gryksborevyn. Utan att vara elak så var det väl en revy i mängden. Men lite kul var den i alla fall.

Bosse Antonsson är revypappan som har skrivit materialet till Grycksborevyn i 15 år. (ISO 6400 1/13 sek f2.8)
Två kloka elever i Falun kom på idén att ordna en modevisning till förmån för Unicef. Vi gjorde en föris på det här och på showen så lade jag inte ner så stor möda på stillbilderna utan försökte få lite rörlig bild på eventet. Svårt men lite kul. Här kan du klicka och se hur det blev. Tänk vad kul det ska bli med en riktig kamera en vacker dag. Än så länge får jag nöja mig med en handycam. Men snart så. D3s!

Här är en bild från Derbyt i Fredags. Slaget om Siljan i FM matsson arena. Förr kallades den arenan Smidjegrav. Mycket coolare namn om jag får tycka till. Den här bildvinkeln har jag aldrig testat förr. Jag bytte vidvinkelgluggen mot en fast optik. Mycket bättre. Mer närhet till spelet. Snyggt helt enkelt. Det här ska jag göra fler gånger.
Här är en bild till. Oliver Ekman-Larsson i Leksand. Nikon D200, ISO 800 f2.5 1/320 sek.

Här är plexiburken som kameran är monterad i.
En glad Mattias Ekholm efter en mycket sen kvittering i sista perioden. ISO 6400 1/1000 sek f3.2
Redigerare Lina gör det bra igen.
Och igen.

Varannan lördag står de där på Holmgatan vid Geislerska parken. Anders Engdahl P-O Tellander. Den mänskliga megafonen Anders tar i med diafragman och ropar: Köp senaste numret att Folket i Bild Kulturfront!

4 kommentarer:

Daniel Nilsson sa...

Det blev ju riktigt snyggt utan vidvinkel! Vilken glugg har du tryckt på där?

Lars Dafgård sa...

Hej Daniel. Ja det blir bra. Vi har ju sett alla vidvinkelbilder nu typ. Kul med nytt, eller nytt och nytt. Nytt för mig. Nu ska ju du fotografera en hel del OS-hockey skulle jag tro, så det är hemligt vilken glugg jag körde. Hahaha, Näerå, en 50 1.4 i ett gammalt D200-hus. Så det blir väl mer en 85a skulle jag gissa. Så det är väldigt få bilder som funkar. De bilder jag lade upp här är inte de bästa precis, men jag hade en kollega som satt och kollade över min axel när jag gick igenom mina bilder ur burken. Så jag körde en i tidningen innan han gör lika. Jag hade ju gärna väntat med att köra en sådan här bild tills det blir riktigt bra. Men jag var tvungen.

Hoppas du får en trevlig vistelse i OS-landet. Du får berätta hur det funkar på stora evenemang när vi ses i Örebro.

/Lars.

Daniel Nilsson sa...

Ja, för fasiken!
jag skall försöka berätta det på bloggen så vi kan dricka whiskey i örebro istället...! haha!

Lars Dafgård sa...

Ha ha, ja vi gör så i stället.