måndag 15 februari 2010

Konstigt


Här lyfter min fru mot Malmö. Ett litet propellerplan som skulle kunna ha hög mysfaktor om det inte vore så jävla bullrigt i kabinen. Men man får ju gratis öronproppar samt en chokladbit med en festis till. Nu ska jag boka ett flyg till mig själv till Malmö.

Jag sitter i soffan med datorn i knät. På burken stakar Kalla och Haag. Hoppas det går bra. Jag följer ett gäng fotobloggar under OS. Jag är lika avis varje år. Tänk om jag kunde få uppleva hur det är att göra ett OS någon gång i mitt liv. Hoppas. Spana in Daniel Nilssons blogg (bildbyrån) Eller Joel Marklund (bildbyrån) Eller Nils Jakobsson (bildbyrån) Eller Andreas Bardell (Aftonbladet) Eller Jimmy Wixtröm (Aftonbladet)

En annan grej som jag först tänkte låta bli att kommentera här är WPP. World Press Photo årets bildtävling. Men jag kan inte hålla mig längre. Jag vet inte riktigt hur en jury resonerar när man kommer fram till detta resultat.
Det här är världens bästa sportbild tycker WPPjuryn. Själv tycker jag att det är ett stort hån mot alla sportfotografer. Vad tycker du?
Det här är världens bästa sportbild feature. Alltså världens!!! Vad tycker du?
Andrapris i porträttreportageklassen. Två i världen!! Vad tycker du?
Och så dräparen. VÄRLDENS BÄSTA BILD ÅR 2009!!!!!!! Vad tycker du?

Det är fler konstiga vinnare i den här tävlingen. Ett planerat huliganbråk vinner pris i Sport feature reportage. Och i en serie av 4 bilder får vi se hur en man blir stenad till döds. Det vinner andra pris i nyhets reportage. Jag har svårt att kalla det för reportage. Saknar berättelse, bara ett gäng groteska bilder. I övrigt så är det död, död och död. Och då hände Haitikatastrofen i år. Då vet vi vad som väntar till nästa år.

Gnällig? Ja, och det har jag fan rätt i.
/Lars.

GUUUULD TILL KALLA!!!!!!!!!!!! Hon gjorde det. Coolt.

8 kommentarer:

Z sa...

Instämmer. Helt sjukt dåligt.

Hasse e

Linapina sa...

Till och med jag som inte fattar förstår att det dåligt.

Daniel Nilsson sa...

Jag är törstig Lars... hahaha!

Patrik sa...

Håller med dig, man blir ju för f**n asförbannad. Nu lämnar ju inte jag in några bilder till dom däringa tävlingarna. Känns heller inte så befogat när man inte åker på OS, krig eller misär-resor. Det är bara det som räknas uppenbarligen!!

Men Lars. Vi får våran "revansch" inom sin tid. Håll ut bara...

PS. denna veckan har vi en utav SVT's filmfotogubbar på våran blogg hos AT. DS.

Lars Dafgård sa...

Jag kollade runt bland lite fotobloggar och ser samma förtvivlan. Men men, det är bara att rycka upp sig, knäppa bättre kort och hålla tummarna nästa år igen. Eller?bas

Anonym sa...

ha ha ha... vilket jävla skämt, vad har dom utgått ifrån??? Jag ser fan bättre bilder i din blogg varje gång jag är här inne och kollar!!!

-Malin Jones

Anonym sa...

Jag tycker det är otroligt bra och annorlunda bilder som vinner. Dem berör mig verkligen. Kul att lite annorlunda bilder från nyskapande och medvetna fotografer får ta plats.

Sportbilderna är jag däremot tveksam till.

/ Fredrik

Lars Dafgård sa...

He he, tack Malin. Nu ska vi inte överdriva, men tack för det.

Vad kul med nån som tycker lite anorlunda. Bra att inte alla tycker lika. Tack för det Fredrik. Jag ville skapa lite debatt, och det börjar ta lite fart. Jag skriver det jag tycker, det får alla göra här. Så kul.

/Lars.