lördag 24 april 2010

Del 4. Slutet.


Idag kör vi den sista delen i våran serie om döden. Idag handlar det om vilka val vi har att göra innan vi dör. Det vita arkivet har du kanske sett reklam om på tv. Det finns flera varianter av just livsarkiv. Rolf Philipson har dokumenterat allt. Hur han vill ha sin begravning och att han inte vill hållas vid liv om han blir riktigt sjuk. Läs mer om Rolf här
Under den här resan så har fått en lite annan syn på döden. Jag har fått se döden på nära håll och det är inte så otäckt som man kan tro. De som har som yrke att ta hand om oss när vi dör gör det på ett mycket värdigt sätt. I alla fall de jag har träffat. Jag vet mer hur jag vill ha det när jag dör. Hur det ska gå till liksom. Nu ska jag bara ta mig för att få det på pränt också. Gör det du med. Blir så mycket enklare för de du lämnar efter dig.
Nu ska jag ta det lite lugnt ett tag och samla lite nya krafter till fler reportage.

Skön lördag på er. /Lars.

När Rolfs fru gick bort så han de tala om hur hon ville ha det. Nu har Rolf planerat sin egen begravning och känner sig trygg. – Det känns som jag har blivit mer vän med döden, sägar han.

1 kommentar:

Patrik sa...

Vän med döden, tunga grejjer det du! Dock blir jag helst inte kompis med liemannen än på ett tag.

Extremt bra serie ni har producerat på Falu Kuriren, hoppas att ni deltar i ngn tävling för det här är bra skit det!! :-)

Ses i huvudstaden min vän...